عدالت adalet

عدالت adalet

قانون ثبت احوال مصوب 1355 با اصلاحات بخش پنجم

فصل نهم ـ تعویض شناسنامه ‌های موجود و نقل آن ‌به ‌دفاتر ثبت کل وقایع‌

ماده 43ـ سازمان ثبت احوال کشور مکلف است شناسنامه ‌های‌موجود در دست مردم را به تدریج تعویض نماید و کلیه افراد نیز مکلفند در مهلت های معین که سازمان ثبت احوال کشور طی آگهی در وسایل ارتباط جمعی و به ‌ترتیب گروه سنی تعیین خواهد نمود به ‌مأموران ثبت احوال محل اقامت خود برای اعلام هویت خود و وقایع حیاتی خود و ارائه مدارک و دریافت شناسنامه نمونه جدید مراجعه نمایند وفات ثبت نشده زوج و زوجه و فرزندان نیز ضمن‌ این مراجعه باید اعلام شود.

تبصره ـ چنانچه در طول اجرای طرح‌، اشخاصی اعلام فقدان و یا درخواست تعویض شناسنامه نمایند که مشمول دوره تجدید آن‌ گروه نباشد برای آنان طبق مقررات گواهی موقت صادر خواهد شد.

ماده 44ـ اشخاصی که در مهلت ‌های معین در آگهی منتشره مأموران‌ ثبت احوال را از داشتن شناسنامه مکرر یا استفاده از شناسنامه غیر یا دریافت شناسنامه موهوم یا استفاده از شناسنامه ایرانی با داشتن ‌تابعیت خارجی مطلع نمایند از تعقیب و مجازات معاف خواهند بود والا پس از انقضا مهلت های معین جرائم مزبور مستمر شناخته ‌شده و مشمول مجازات مصرح در مواد 48 و 49 این قانون خواهند بود.

هویت دارندگان شناسنامه مکرر به ‌انتخاب صاحبان و یا نمایندگان‌ قانونی آنان تثبیت و هویت اشخاصی که از شناسنامه غیر استفاده ‌نموده‌اند و همچنین مدارک ازدواج و طلاق و شناسنامه قانونی که ‌صادر می ‌شود خواهد بود.

تبصره ـ تعویض شناسنامه همسر و فرزندان‌، ضمن گروه سنی‌ همسری که در مهلت مقرر مراجعه می‌ کنند به ‌عمل خواهد آمد و همچنین در موقع ثبت ولادت طفل شناسنامه پدر و مادر و افراد خانواده تعویض خواهد شد اگرچه مهلت مراجعه معین و آگهی ‌نشده باشد.

ماده 45ـ هرگاه هویت تابعیت افراد مورد تردید واقع گردد و مدارک ‌لازم جهت اثبات آن ارائه نشود مراتب برای اثبات هویت به مراجع‌ انتظامی و برای اثبات تابعیت به شورای تأمین شهرستان ارجاع و درصورت تأیید طبق مقررات اقدام خواهد شد.

تبصره ـ در جلسات شورای تأمین شهرستان که به منظور فوق تشکیل می‌گردد. رئیس اداره ثبت احوال محل نیز با داشتن حق رأی ‌شرکت خواهد داشت‌.

ماده 46ـ سازمان ثبت احوال کشور، پایان مهلت تعویض‌ شناسنامه هر دوره را از طریق وسایل ارتباط جمعی آگهی خواهد داد. و پس از پایان مهلت اعلام شده شناسنامه و گواهیهای صادره ‌قبلی از درجه اعتبار ساقط خواهد شد و منحصراً شناسنامه ‌های ‌جدید جمهوری اسلامی ایران سند رسمی هویت و تابعیت افراد خواهد بود.

تبصره ـ افرادی که در مهلت های مقرر مراجعه نکنند پس از تشخیص ‌تخلف مراتب به دادگاه اعلام و طبق مقررات با آنان رفتار خواهدشد.

فصل دهم ـ تهیه مقدمات اجرای قانون‌

ماده 47ـ وزارت کشور مکلف است در مدت یک ‌سال از تاریخ‌ تصویب این قانون مقدمات اجرای آن را از حیث تهیه وسایل کار و تجهیزات و تأمین کارکنان لازم و آموزش آنان فراهم نماید.

دولت اعتبار لازم برای اجرای این قانون را تأمین خواهد نمود.

فصل یازدهم ـ مقررات کیفری‌

ماده 48ـ اشخاصی که از وظایف مذکور در مواد 16 و 19 و 24 و 26 و 35 و تبصره ماده 26 و تبصره یک ماده 36 و مواد 38 و 43 خودداری کنند یا با در دست داشتن شناسنامه اقدام به اخذ المثنی ‌نمایند مورد تعقیب قرار گرفته و علاوه بر الزام به ‌انجام تکالیف مقرر به پرداخت دویست و یک هزار تا پنج  هزار ریال جزای نقدی‌ محکوم خواهند شد.

ولی هرگاه مأموران و مسؤولینی که به ‌موجب این قانون وظایفی برعهده دارند در اجرای آن تأخیر یا تعلل نمایند در دادگاههای اداری یا انتظامی طبق ضوابط مربوط تحت تعقیب قرار خواهند گرفت‌.

ماده 49ـ اشخاص زیر به حبس جنحه‌ ای از شصت و یک روز تا شش ‌ماه محکوم خواهند شد:

الف ـ اشخاصی که در اعلام ولادت یا وفات یا هویت برخلاف واقع‌ اظهاری نمایند.

ب ـ اشخاصی که عالماً عامداً پس از رسیدن به ‌سن 18 سال تمام از شناسنامه مکرر استفاده و یا به دریافت شناسنامه مکرر برای خود یا مولی علیه یا به‌ دریافت شناسنامه موهوم مبادرت کنند و یا از شناسنامه دیگری خواه صاحب آن زنده یا مرده باشد بنام هویت ‌خود استفاده نمایند.

ج ـ ماما یا پزشکی که در مورد ولادت و وفات گواهی خلاف واقع‌ صادر کند.

د ـ اشخاصی که در مورد ولادت و وفات شهادت دروغ بدهند که‌ شهادت آنان منجر به تنظیم دفتر ثبت کل وقایع و یا وفات گردد.

ماده 50ـ افراد بیگانه که قبل از احراز تابعیت ایرانی به ‌منظور ایرانی ‌قلمداد کردن خود موجب تنظیم اسناد سجلی یا دریافت شناسنامه‌ شوند به‌ حبس جنحه‌ای از سه ماه تا یک ‌سال محکوم خواهند شد.

ماده 51ـ هرکس عالماً عامداً پدر و یا مادر طفل را به ‌غیر از پدر یا مادر واقعی در اسناد و دفاتر ثبت احوال اظهار و شناسنامه دریافت ‌کند به حبس جنحه‌ای از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

تبصره ـ در مواردی که پدر یا مادر طفل معلوم نباشد و همچنین‌ موارد مذکور در قانون حمایت کودکان بدون سرپرست از شمول این ‌ماده مستثنی می ‌باشد.

ماده 52ـ مأمورانی که عالماً عامداً در جرائم مذکور در مواد 49 و50 و 51 این قانون به ‌هر نحوی از انحا کمک نمایند یا گواهی ‌های ‌خلاف را ملاک اجرای وظایف قانونی خود قرار دهند به مجازات ‌مرتکب اصلی محکوم خواهند شد.

ماده 53ـ آیین ‌نامه ‌های اجرایی این قانون و نمونه ‌های اوراق و اسناد مربوط به وسیله وزارت کشور و وزارت دادگستری تهیه و به‌ تصویب‌ هیأت وزیران خواهد رسید.

ماده 54ـ از تاریخ اجرای این قانون و پایان مهلت های معین قوانین ‌ثبت احوال مصوب 20 مرداد 1307 و 11 آذر 1310 و اول بهمن ‌1312 و دوم اردیبهشت 1319 لغو و هر قانونی که در مقام اجراء معارض این قانون باشد بلااثر است‌.

ماده 55ـ وزارت کشور، وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری ‌مأمور اجرای این قانون هستند.

محرم سعیدی


https://get.cryptobrowser.site/2738817
نویسنده: atila ׀ تاریخ: جمعه 4 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

درباره وبلاگ

Welcome to the blog of justice


لینک دوستان

لینکهای روزانه

جستجوی مطالب

طراح قالب

CopyRight| 2009 , adalet.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.COM